Šlehané BIO bambucké máslo arašídy

219.00 

LIMITOVANÁ EDICE PODZIM/ZIMA 2021

TĚLO / OBLIČEJ / VLASY / VÝŽIVA


Přírodní tělový balzám s arašídovým CO2 extraktem  v kombinaci s makadamiovým a jojobovým olejem pečujeo pokožku, podporuje její hydrataci, zklidnění a regeneraci.

200 ml

 

Popis

arašídový CO2 extrakt – extrakt je získáván ze za studena lisovaného arašídového oleje, který je připravován z pražených plodů podzemnice olejné. Takto vyrobený extrakt má velmi výrazné aroma a vyznačuje se vysokým obsahem mastných kyselin, především kyseliny olejové. V kosmetice se extrakt využívá právě pro svoji silnou charakteristickou vůni a také v přípravcích na/po opalování (antioxidační aktivita, ochrana před poškozením pokožky UV zářením) a v přípravcích na podporu přirozené hydratace pokožky.

bio bambucké máslo  – získává se ze semen afrického máslovníku (Vitellaria paradoxa) a používá se pro kosmetické účely již po staletí. Obsahuje vysoký podíl nenasycených mastných kyselin, fytosterolů, vosků a vitamínů (A, D, E, F, K). Máslo výborně hydratuje, snadno se vstřebává, pokožku zjemňuje, zvláčňuje, zároveň ji zanechává prodyšnou, zvyšuje elasticitu pleti, podporuje regeneraci a vývoj zdravé tkáně. Bambucké máslo je vhodné pro péči a ochranu všech typů pleti, včetně atopické či dětské. Je určeno zejména k péči o citlivou a problematickou pleť, pleť suchou, namáhanou, popraskanou či šupinatou. Díky tvorbě vyživujícího ochranného filmu na pokožce je máslo vhodné pro ochranu pleti před nepříznivými vnějšími vlivy (vítr, mráz, vlhkost). Pravidelné používání předchází projevům stárnutí pleti a omezuje vznik strií. Změkčujících účinků bambuckého másla se využívá také při masážích, kdy dochází k rychlému rozpouštění tužšího másla a masírovaná pokožka získává na jemnosti.

jojobový olej  – jojobový olej se získává lisováním ze semen jojoby kalifornské (stálezelený keř). Tento olej se od ostatních rostlinných olejů liší tím, že je téměř úplně složen z voskových esterů mononenasycených kyselin s přímým řetězcem a alkoholů s vysokou molekulovou hmotností. Jedná se tedy o kapalný vosk, nikoliv olej. Svým chemickým složením se tak podobá spíše vorvanímu tuku či kožnímu mazu než rostlinným olejům, je bohatý na provitamin A a vitamin E. Jojobový olej je vhodný pro všechny typy pokožky, zejména intenzivně pečuje o zralou a problematickou pokožku, pokožku suchou a se sklony k ekzémům. Jojobový olej pokožku vyhlazuje, udržuje její přirozenou hydrataci a zklidňuje ji, dodává sametový pocit pokožky. Stimuluje přirozené procesy kůže a podporuje její regenerace. Jojobový olej je vyhledávaný při péči o pokožku s vráskami.

Upozornění:

U lidí s citlivou pletí doporučujeme ověřit snášenlivost vetřením malého množství balzámu do pokožky. Není vhodné při známé přecitlivělosti na jádra podzemnice olejné (arašídy).  Nevystavujte přímému slunci a teplotám nad 25 °C.

Všechny ingredience:

bio bambucké máslo, makadamiový olej LZS, jojobový olej LZS, arašídový CO2 extrakt, skvalan, vitamin E

Použití:

Formou jemné masáže vetřete do pokožky celého těla dle potřeby. Ideálně na vlhkou pokožku.

Skladování:

Nevystavujte přímému slunci a teplotám nad 25 °C.

 

Další informace

Hmotnost 0.2 kg
Rozměry 10 × 10 × 5 cm